Havkajak teknik opfriskning – Øvede

Varighed
9 - 16
Forudsætninger
se tekst
kr. 1.000,-

Vi tager udgangspunkt i det du kan – og bringer dig videre!

Vi arbejder med din tekniske og taktiske forståelse, dine fysiske muligheder i kajakken, og de psykologiske mekanismer, der kan fremme din succes med kajakroningen. Kort sagt vi tager udgangspunkt i det du kan, og de ønsker du har, for at komme videre.

En af de modeller vi bruger for at hjælpe dig videre, er den amerikansk udviklede model ”De 5 B´er” – Body, Boat, Blade, Background, Brain.

Body:
For at blive dygtigere er det rigtig vigtig, at du bliver bevist om, hvordan du arbejder ”med dig selv” i kajakken. Det kan være din sidde stilling, men også hvordan du dynamisk kan f.eks. ”flytte” din kropsvægt i kajakken, og på den måde hjælpe med til, at kajakken gør det, du gerne vil under de givne forhold. Når du skal kante din kajak, giver det måske mening, at have en nr. 1, 2 og 3 kant, som du kan bruge i forskellige forhold.

Boat:
Den kajak du nu har valgt at padle i, hvilke karakteristika er kendetegnende for den. Hvis den f.eks. er lang, smal og med en lang vandlinje, skal den håndteres anderledes en hvis den var kort med bananfacon. Hvordan påvirke hastighed, vinkel på kajakken m.v., når du f.eks. skal ind og ud af strømmende vand?
Blade:
Din pagaj er jo dit fremdrifts middel, så den er rigtig vigtig for din succes i kajakken. Formen og typen af pagaj kan være vigtig for dig. Men selvfølgelig også hvordan du bruger den. Hvornår bruger du eksempelvis din pagaj i et bagstyretage til at styre med, hvornår er pagajen mere en støtte, og hvordan går du fra det ene til det andet. Det er en proces vi alle skal igennem indtil tingene bliver automatisere for os, så vi bare bruge tingene ”uden at tænke over det”. For at tingene kan blive automatiseret, må vi bryde f. eks. rotaget ned i små bidder.

Background:
Hvad er din egen baggrund? Hvad er de aktuelle omgivelser for dagens træning. Vi sætter tingene sammen, så du kommer i centrum. Vi bruger motivation – ikke pres.

Brain:
Vi laver undervisning så den tilgodeser den måde du lærer bedste på.

Vi kan også arbejde med det vi på godt ”dansk” kalder Incident Management – hvor vi arbejder med ”ulykkeshåndtering”. Det kunne være, hvordan redder jeg mig selv og en makker mest effektiv op i kajakken efter kæntring, hvordan får jeg/vi vores makker bukseret væk fra en fare, måske ind til en kyst, hvor det måske er svært at lande osv. – Mulighederne er uendelige for træning, så vi bliver nødt til at sætte dagsorden efter det, du kunne tænke dig at blive bedre til.

Forudsætning:
IPP 3 niveau på vej mod IPP 4 – eller en ”ældre” IPP 4 /BCU 4 kursus/prøve, som trænger til at blive støvet af. Det vil være godt, hvis du har prøvet lidt af hvert i din kajak, og nu gerne vil videre med din tekniske forståelse og evne til at håndtere ”utilsigtede hændelser”.

Varighed:
1 dag 9 – ca. 16.

Du skal medbringe:
Egen kajak, roudstyr og fortæring til dagen.

Antal deltagere:
Min. 3 max. 5

Hvor:
Lillebælt området – alternativ bølgepåvirket kyst.
Startsted meddeles et par dage før, når vi har en sikker vejrudsigt, så vi eksempelvis kan arbejde med strømmende vand, hvis det et dit ønskede emne, evt. kombineret med færdigheder i bølger.

Dine ønsker:
Du bedes meddele os, hvis du har ting, du specifikt ønsker at fokusere på, så har vi bedre mulighed for at tilrettelægge kurset herefter. Du kan notere det på tilmeldings formularen her på siden, eller sende os en mail til bent@trekantenskajakskole.dk

Det videre forløb for dig:
Efter en lærerig dag, vil du måske gerne have noget yderligere opfølgning. Det taler vi om efter kurset, og kan lave en individuel plan herfor. Ofte er én dag for lidt, men det er en god start på at komme videre. Hvor det er hensigtsmæssigt bruger vi video analyse, som også kan være med til at styrke din videre udvikling.

Ledige kursus datoer

Kolding

Bestil dit havkajakkursus her

Kursusoversigt

"Jeg giver 10 ud af 10 og vil anbefale jeres kurser til enhver.
Det var et super kursus, der var veltilrettelagt, veldisponeret og velafviklet. I er begge to professionelle, erfarne, dygtige og tillidsvækkende personer. Man føler sig straks godt tilpas i jeres selskab og I formår at indgyde både tro, mod og motivation på at man kan klare udfordringerne. I har en meget behagelig og konstruktiv måde at undervise og formidle på - både i teorilokalet, på vandet og i jeres måde at give feedback på. I er et godt makkerpar, der supplerer hinanden. I har humor og I skaber en rar atmosfære som giver et perfekt læringsmiljø."
Hanne Neumann, Odense Havkajakklub
"I rammer det ideelle toppunkt mellem det kommercielle og de dygtige, glade amatører, der brænder for at formidle deres passion til andre."
Jesper Berth, Nyborg
"Også via de mails jeg sendte, kom der hurtige og præcise svar, og igen krydret med din passion for det at sejle havkajak. Det samme med informationsbreve - præcise - der er styr på tingene."
Paul Blond, Løsning
"Desuden var jeg overrasket over standarden af udstyret. Jeg synes hjemmeside, tilmelding, responstid, udstyr og afvikling af kursus har været i top."
Jesper Berth, Nyborg
"Jeg læste forskellige tilbud via internet - valget blev Trekantens Kajakskole - fordi jeg følte jeg her fik den bedste instruktion."
Jes Peter Jessen
"Det har været en fornøjelse, meget lærerigt og inspirerende at have jer som undervisere på kurset. Det har også givet mod på mere!"
Claus Tønder Jensen
"Men med stor empati og pædagogisk sans blev jeg så at sige "ført" igennem det hele - med en god blanding af omsorg, kompetence og humor."
Elin Skoven
"Jeg synes at informationen før kurset var yderst personlig og til topkarakterer og dejligt at det kunne lade sig gøre at komme med på kursus i juni da kurset i maj blev aflyst pga. corona. Jeg fandt kurset på nettet og troede at det var her min veninde var på kursus. Det var det så ikke. Men skønt sted at sejle kajak og med gode muligheder for at tilrettelægge i forhold til vind, som vi jo også gjorde. Perfekt vejr. Fuldstændig fantastisk instruktør. Michael er en yderst behagelig og dygtig, stille og rolig og tålmodig instruktør. Han skal ha top karakter!"
Connie Langvad