Navigation 1

Varighed
17 - ca. 21.30
Forudsætninger
ingen
kr. 595,-

Skal du videre med din havkajakroning, så er navigation og kortforståelse en vigtig del.
Trekantens Kajakskole har udviklet et kursusforløb, som passer til danske forhold. Vi har bl.a. hentet inspiration gennem British Canoeing, hvor Coastal Navigation & Tidal Planing og Open Water Navigation & Tidal Planning er kurser, der er obligatoriske for at gå til prøve i henholdsvis SKL Sea Kayak Leader (tidligere BCU 4* Star), og Advanced Sea Kayak Leader (BCU 5* Star). Udover navigation er spændende, så er det også nødvendig for din havkajakroning, så snart du bevæger dig væk fra de kendte farvande. Skal du være turleder, er det selvfølgelig også helt afgørende med gode navigationsfærdigheder.

Vi ser på søkort, geodætiske kort, kompas, farvandsafmærkninger, søvejsregler og vejret. Hvordan bruger vi disse ting til at planlægge ture, og hvordan bruges de i ”felten”. Efter dette kursus kan du bruge geodætiske kort og søkort til praktisk roning, kende de forskellige symboler på kortet og afmærkningerne på vandet, bruge kompasset til at sætte en kurs, lave en krydspejling, beregne afdrift, finde brugbare vejrudsigter mv. Kort sagt: grundlæggende navigation.
Det stofområde vi kommer igennem vil ligge på IPP 3 niveau, og nogle elementer fra IPP 4 niveau.

Medbring skriveredskaber, papir, lineal – har du kompas, så tag også det med.

 

Ledige kursus datoer

Kolding

vi henviser til CNTP kurset 28. april

Bestil dit havkajakkursus her

Kursusoversigt

"Jeg giver 10 ud af 10 og vil anbefale jeres kurser til enhver.
Det var et super kursus, der var veltilrettelagt, veldisponeret og velafviklet. I er begge to professionelle, erfarne, dygtige og tillidsvækkende personer. Man føler sig straks godt tilpas i jeres selskab og I formår at indgyde både tro, mod og motivation på at man kan klare udfordringerne. I har en meget behagelig og konstruktiv måde at undervise og formidle på - både i teorilokalet, på vandet og i jeres måde at give feedback på. I er et godt makkerpar, der supplerer hinanden. I har humor og I skaber en rar atmosfære som giver et perfekt læringsmiljø."
Hanne Neumann, Odense Havkajakklub
"I rammer det ideelle toppunkt mellem det kommercielle og de dygtige, glade amatører, der brænder for at formidle deres passion til andre."
Jesper Berth, Nyborg
"Også via de mails jeg sendte, kom der hurtige og præcise svar, og igen krydret med din passion for det at sejle havkajak. Det samme med informationsbreve - præcise - der er styr på tingene."
Paul Blond, Løsning
"Desuden var jeg overrasket over standarden af udstyret. Jeg synes hjemmeside, tilmelding, responstid, udstyr og afvikling af kursus har været i top."
Jesper Berth, Nyborg
"Jeg læste forskellige tilbud via internet - valget blev Trekantens Kajakskole - fordi jeg følte jeg her fik den bedste instruktion."
Jes Peter Jessen
"Det har været en fornøjelse, meget lærerigt og inspirerende at have jer som undervisere på kurset. Det har også givet mod på mere!"
Claus Tønder Jensen
"Men med stor empati og pædagogisk sans blev jeg så at sige "ført" igennem det hele - med en god blanding af omsorg, kompetence og humor."
Elin Skoven
"Jeg synes at informationen før kurset var yderst personlig og til topkarakterer og dejligt at det kunne lade sig gøre at komme med på kursus i juni da kurset i maj blev aflyst pga. corona. Jeg fandt kurset på nettet og troede at det var her min veninde var på kursus. Det var det så ikke. Men skønt sted at sejle kajak og med gode muligheder for at tilrettelægge i forhold til vind, som vi jo også gjorde. Perfekt vejr. Fuldstændig fantastisk instruktør. Michael er en yderst behagelig og dygtig, stille og rolig og tålmodig instruktør. Han skal ha top karakter!"
Connie Langvad