Kost og motion

Af Bent K. Thomsen
En sund livsstil – hvad er det? Det kan der findes mange definitioner på?

Har du en usund livsstil, kan det ofte ses på, at man er overvægtig, eller blot har tendens til ”lidt for meget på sidebenene”, sådan er det med os. Så derfor er det for os en livslang kamp for at holde vægten på et acceptabelt niveau. Det vender vi tilbage til nedenfor. Vi tror også på, at en usund livsstil har et psykisk ”ansigt”. Dit velbefindende har indflydelse på din vægt, og omvendt din vægt har indflydelse på dit velbefindende. Tingene hænge sammen i ”det hele menneske” syn.

Vægt

For os er det vigtig at holde en vægt, vi selv synes er acceptabel, og som vi befinder os godt med. Så det har vi sat et mål for.

Bent nåede sin ideal vægt for år tilbage ved at bruge Weight Watchers kostprogram, som var opbygget med et point system, kombineret med personlig kostvejledning og kontrolvejninger. Det virkede fordi motivationen var til stede. Desværre er Weight Watchers nu lukket i Danmark.

Tove har for nyligt genetableret sin idealvægt ved at følge Pille Villes program http://pilleville.dk/ (tidligere kendt som Vægtkonsulenterne). Igen konkrete forslag til en madplan, kombineret med en personlig vejledning og kontrolvejninger.

Det kan anbefales af prøve dette, hvis du gerne vil tabe dig, men du skal forinden på den ene eller anden måde være motiveret for at få et varigt vægttab.

Motion og træning

Adskillige undersøgelser peger alle på, at motion er godt for rigtig mange ting, men ikke mindst for dit psykiske velbefindende. Vi tror på, at det holder mange dårligdomme fra døren. Vi dyrker mountainbike, spinning, dans mv., men vores hovedmotionsform er havkajakroning. Det er virkelig ”lise for sjælen” for os. Det giver en masse motion, samtidig med frisk luft og store naturoplevelser. Vi dyrker det individuelt og sammen med andre. Bl.a. giver samværet gennem Rofællesskabet Havkajak Trekanten spændende ture, sammen med en masse hyggelige og dejlige mennesker. Det hjælper både på vores fysiske velbefindende, såvel som – og nok ikke mindst – en stor styrkelse af vores mentale velbefindende.

Kajakroning en af de bedste motionsformer, der findes, fordi du væsentligst bruger de store muskelgrupper i ryg, mave og lår til at få fremdrift i kajakken. Vi har fået en fysioterapeut og en kiropraktor til at lave hver deres artikel om dette. Læs dem i menuen til venstre herfor.

Kontakt os hvis du vil høre mere om ovennævnte, vi øser gerne af vore erfaringer.