Bent K. Thomsen nu BCU 5 Star Leader Sea Kayak

bent-k-thomsen-nu-bcu-5-star-leader-sea-kayak

Bent når det højeste egenfærdigheds niveau inden for BCU systemet.
Efter et par års intensiv træning og en del udenlandsrejser til bl.a. Wales, er det dejligt nu at have bestået prøven til ”BCU Five Star Leader Sea Kayak”
Det britiske BCU system er anerkendt over hele verden, og ligner rigtig meget EPP systemet i opbygning.

Jeg har nu licens til at måtte være turleder på avancerede ture hele året rundt, og overalt på kloden. Det er naturligvis en aword, der forpligter. Der kan derfor ikke hviles på lauerbærerne, og jeg har allerede sat mig nye mål med kajakroningen.

Prøven foregik i Wales og blev afholdt med nogle af de bedste censorer, der findes bl.a. Olly Sanders og Roger Chandler. Det var et par hårde døgn med bl.a. en tur til The Skerries, en Ø ud for Wales nordkyst med 6 knobs strøm (ca. 11 km/time) – så flytter vandet sig, og giver en masse kajakudfordringer og laver dejlige surfbølger, når vandet passerer ind over lave områder. Det var vores ”lege” og testområde. Micro navigation på en bælgravende mørk klippekyst, var en anden af disciplinerne. Turledelse i høj sø, med masser af fingerede ulykker, der skulle håndteres. Lærerigt og spændende, og heldigvis gik det godt. Ud af 5 til prøven, var vi desværre kun 3, der klarede testen.

Se mit award som BCU Five Star Leader Sea Kayak