Fra cykeltur i skoven til havkajak på fjorden

Hvad gør man, når man i en ”moden alder” er blevet glad for motion og udeliv, men samtidig oplever, at knæet ikke rigtig kan holde til mountainbiken eller de lange løbeture. Efter en længere genoptræning foreslog min fysioterapeut mig, at jeg skulle droppe cyklen og i stedet prøve en havkajak.

Nogen gange skal der ikke være så langt fra tanke til handling, så samme dag fik jeg meldt mig til et begynderkursus ved Trekantens Kajakskole et par weekender senere. Jeg var vist ved at være desperat for at komme i gang med noget nyt, så det var super flot service fra Bent K. Thomsens side, at jeg kunne komme med så hurtigt.

I slutningen af april sad jeg så i en kajak for første gang. Godt at starte i en svømmehal, så man kunne finde både balance og tryghed, inden den stod på 7 grader koldt vand ved Houens Odde ved Kolding Fjord. Trods temperaturen blev det en meget dejlig weekend med høj solskin og flot natur, vi kunne se fra vandet. Og weekenden gav præcis det, den skulle. Jeg fik en tryghed ved at færdes på vandet i en kajak, fik lært alt, hvad jeg havde brug for at kunne starte – alt om sikkerhed, manøvrering og udstyr. Det hele foregik i en dejlig atmosfære med en dygtig, rolig og behagelig instruktion fra Mikael Betzer. Og med et EPP2-bevis meldte jeg mig efterfølgende ind i Kolding Kajakklub.

Lige siden har havkajakken været min sport. Jeg har siden roret en til to gange om ugen via klubben og har deltaget i både dagsture og natteroning. Jeg har endda roet i og rullet igennem is på fjorden! Jeg ser den gode instruktion fra starten som meget vigtig. Det har gjort, at jeg har kunnet føle mig tryg ved kajakken, og har næsten kunnet få min kajak til at følge de øvrige i gruppen, også selv om bølgerne kommer uheldigt ind!

I efteråret fulgte jeg et EPP3-kursus med Bent og Mikael som instruktører. Super at lære noget mere om sporten og udfordre sig selv med bølger, rul og en bedre styring af kajakken. Det har også betydet, at jeg kan deltage i mange flere ture i regi af klubben. I efterårsferien bestod jeg EPP3-prøven.

Tak til Bent og Mikael for super instruktion og for mange gode ture i havkajakken. Jeg savner næsten ikke min mountainbike længere…

Søren Sønderby, Vejle