Beklædning

Afkøling er langt den største fare, når du ror havkajak på vore breddegrader. Hvor skillelinen går mellem koldt og mindre koldt vand er en definitionssag. Vi har valgt at sætte den ved 15 grader.

Når vandtemperaturen er under 15 grader, er det obligatorisk at bruge våddragt med lange ærmer og lange ben, samt vådsko på vore kurser. Inden under våddragten kan det være en god idé, at bruge svedtransporterende undertøj. Det er en god idé udenpå, at have en vindtæt rojakke med hætte. En tætsiddende regnjakke kan også bruges. Husk en varm hue. En tætsiddende neopren “elefant” hue er det bedste bud. Luffer med hul i håndfladerne er et gode til at holde fingrene varme. I en vandtæt pose, bør du have en uld strikketrøje og en vindtæt jakke til at tage på, når du holder pauser på land.

Når vandtemperaturen er over 15 grader, kan du klare dig med en Long John våddragt, en langærmet tætsiddende svedtransporterende trøje og en ro- eller regnjakke udenpå. Når solen bager skal du beskytte dit hoved med en bredskygget hat.

Ovennævnte er ikke en fyldest gørende liste. På vore havkajakkurser går vi mere i dybden med de enkelte punkter.