Havkajak – hvordan vælger jeg den rigtige ?

En havkajak “tager man på”. For at få det optimale udbytte, er det meget vigtig, at havkajakken passer nøjagtig til den person, der ror i den. At vælge den rigtige havkajak er faktisk slet ikke så nemt.

På vore kurser giver vi dig en “opskrift” på, hvordan du nemmest når frem til det rigtige valg for dig. Skynd dig langsomt med at få købt din egen kajak. Et par dages kursus er efter vores mening absolut minimum, for at du blot er nogenlunde “klædt på” til at vælge rigtig. Meld dig f.eks. ind i en kajakklub efter kursus og prøv nogle forskellige kajakker, eller deltag i vores gratis “ro-med” tilbud.

Når du skal vælge havkajak, handler det først og fremmest om at finde ud af, hvilket behov du tror, din kajak skal dække i den nærmeste fremtid. Så handler det selvfølgelig også om at finde niveauet for, hvor meget du vil ofre. Opstil et budget, og hold dig til det. Besøg en anerkendt forhandler og udvælg 2 – 3 forskellige kajakker for en prøvetur.

På vore kurser får du gratis råd og vejledning. Vi sælger ikke nye kajakker, men har som regel flere kursuskajakker til salg, som du kan prøve. Aftal en hel uforpligtigende prøvetur. P.t. arbejder vi med følgende anerkendte mærker, men andre kan sagtens skaffes: Vally http://www.valleyseakayaks.com Current Design, Nigel Dennis, Thahe, North North Shore Kayak https://www.kajakfreak.dk/shop/120-north-shore/

Havkajakker på bred ved tidevand

Overvejelser før du køber havkajak

Der er som nævnt mange ting, der skal overvejes inden køb af havkajak. Vi har forsøgt at lave en foreløbig liste:

  • Budget.
  • Hvilket behov skal kajakken dække i den nærmeste fremtid?
  • Korte én dags ture, eller også længerevarende tur med overnatning.
  • Hvilket materiale plastik, glasfiber eller nogle af de mange andre materialetyper der er på markedet.
  • Vægt.
  • Vandlinje – kort vandlinje giver nogle fordele, lang vandlinje giver andre fordele.
  • Skal kajakken være med ror eller finne – evt. med begge dele.

Er du begynder, og udvikler dig med kurser og træning, vil du sandsynligvis efter et par år nok skulle vælge en anden havkajak. Hvordan er det så med gensalgsværdien, af din nuværende kajak.

Vi kunne blive ved med at stille spørgsmål, men det handler også lidt om at “keep it simple”. Det hjælper vi dig med på vore kurser.