Brandsø og Indian Summer i oktober

Af Bent K. Thomsen

Kalenderen viser søndag, d. 30. oktober, vi er lige gået tilbage til vintertid, men denne efterårsdag lover DMI 18 grader! – Da jeg kører mod øst til Kolding, står solen op i tågedisen – et fantastisk flot syn, og mit humør stiger et par grader.

I klubben får vi hurtigt kajakkerne på bilerne og haster mod Hejlsminde. Efter aflæsning og pakning lægges turplanen, medens runstykker og kaffe nydes. Vi kan ikke se Brandsø, men kompaskursen sættes, så vi kan være sikker på at ramme. Det blæser 6 m/s fra sydøst. Så snart vi er ude på åben vand, er der pæne dønninger skråt ind fra højre. Det er herligt. Efter en time er vi ved Brandsø. Det første vi møder er fyrskoven. Vi går syd om øen. Ved det tidligere færgeleje går vi i land til en kop kaffe og et stykke energichokolade. Wedellsborgs motorfærge komme fra Fyns siden, og en traktor med byggematerialer kører i land. Ét af husene skal have nyt tag. Vi drøfter overnatningsmuligheder med færgemanden.

Længere fremme her på østsiden finder vi den smukke bøgeskov bl.a. med en 300 år gl. bøg. En lejrplads – men der skal søges om tilladelse på godset til overnatning. Det har vi nu ingen planer om i dag, så vi roer videre rundt og snart er vi igen ved fyr skoven. Her på stranden spiser vi frokost. Termometeret nærmer sig 19 grader. I det fjerne kan vi skimte Hejlsminde Badehotel. Kompaskursen sættes, og vi begynder at krydse over. Vi har nu pæne store sidebølger. Det giver øvelse. Jf. DMI skulle det blæse mere op. Det føler vi også det er gjort, og sidebølgerne afløses nu at bølger skråt bagfra.

Efter 3 kvarter er vi i Hejlsminde igen. Jeg øver et par rul. Kajakker og materiel skylles på bådbroen, og vi er nu på vej til Kolding Kajak Klub igen. En herlig søndag er gået. Havkajakroning er bare fantastisk. Vi glæder os allerede til nye vinteroplevelser med havkajakkerne!