Skønne Bøjden

Af Bent K. Thomsen

Skonne-bojden

Denne dejlige efterårssøndag, sætter jeg kajakken i ved Lye Krog på Horne Land ved Bøjden. Efter 3 kvarter når jeg Lyø Havn. Jeg går i land på odden og tager et par fotos. Her fra Lyø, kan jeg skimte Avernakø, hvor færgen er på vej mod Lyø.

Jo det sydfynske øhav er et rigtig slaraffenland for havkajakroere.

Jeg krydser nu over mod Sønderhjørne på Horne Land. Nordvestenvinden giver pæne dønninger. Rundt ved Sønderhjørne op mod færgelejet bliver disse til store sidebølger. Jeg sætter nu virkelig pris på min rundbundede Squall Havkajak. Den klarer bølgerne rigtig godt. Færgen er ikke på vej, så jeg krydser forbi og ind i Helnæs bugten ned mod Bøden Strand Feriepark.

Her nyder jeg frokosten og en kop varm chokolade. Vinden er ikke blevet mindre, så det er lidt hårdt at komme rundt om færgelejet,. Færgen er inde, men bilerne kører om bord, så jeg skynder mig at krydse havneindløbet. Inde på land er nogle jægere ved at afslutte dagens jagt. Rundt om Sønderhjørne igen går jeg i land ved campingpladsen, ikke nudistpladsen, men den anden. Oppe fra toppen er der en herlig udsigt til Lyø og over til Als og Fynshav, hvor færgen nu er på vej til. Helnæs fyr kan jeg også nemt se. Det er ret klart vejr i dag.

Snart er jeg ved Lyø Krog igen. Et par tyske turistbørn råber forskrækket op, da jeg vender bunden i vejret på kajakken, for dog snart at kommer op med et godt rul. Jeg prøver lige et par gange ekstra. Det går godt. Snart er kajakken på taget igen, og jeg har fået 25 km mere i armene og nye havkajakoplevelser.

Jeg er nu ladet op med energi til at tage fat på en ny arbejdsuge.