Havkajakkursus

Kursusstruktur 2024

På 19. år tilbyder vi eksklusive havkajakkurser.
Tryghed, sikkerhed og håndtering af kajak er fokusområder på vore kurser. Derfor starter de fleste begynder weekend kurser indendørs i en dejlig opvarmet pool. Her får du en tryg og sikker vand- og kajaktilvænning. Vores erfaring er, at det giver dig en meget bedre kajakoplevelse resten af kurset.

Vi tilbyder roer uddannelse på alle niveauer IPP1, IPP2, IPP3 og IPP 4 havkajakkurser, samt en række øvrige specialkurser, så som SKL Sea Kayak Leader – hed tidligere BCU 4 Star Sea Leader. Vi tilbyder flere niveauer af havkajak instruktør uddannelser så som IPP Instruktør 1 Hav og IPP Instruktør 2 Hav.
Du tilmelder dig ved at sende en mail til post@trekantenskajakskole.dk eller ring 22 39 95 65. Du kan også benytte dig af vores online kursustilmeldingsformular.

Vi anbefaler hurtig tilmelding, så du er sikker på, at komme på det kursus, du gerne vil.

Du kan vælge kursus på Fyn ved Helnæsbugten, ved Kolding, ved Aarhus Ajstrup Strand, ved Fredericia, ved Limfjorden i Handbjerg, ved Holbæk på Sjælland, ved Mandal i Norge.

Efter IPP 2 kurset, kan du ganske gratis blive medlem af Rofællesskabet Havkajak Trekanten, og få gang i din havkajakroning sammen med andre entusiastiske havkajakroere – læs mere om Rofællesskabet Havkajak Trekanten. Følg også med på facebook

Med IPP licens er vi officiel udbyder af IPP

Vi arbejder efter den fælleseuropæiske kajakstandard EPP Euro Paddle Pass. Med et IPP bevis i hånden, vil du nemmere kunne leje en kajak, eller deltage i en guidet tur, når du f.eks. er på ferie i Danmark eller udlandet. IPP er et velgennemtænkt egenfærdighedssystem, hvor du trin for trin kan opbygge dine kajakfærdigheder fra begynderniveau 1 til internationalt kompetence niveau 5. Vi har adskilt træning og test fra og med IPP3. Du kan således øve på kurserne, uden nødvendigvis at skulle gå til prøve. Prøven til IPP2 er gratis (løbende evaluering under kurset), medens du betaler for prøven til IPP3, bl.a. fordi der skal bruges ekstern censor fra DKF. Udstedelse af IPP bevis foretages af DKF mod et gebyr. Du kan se mere om EPP systemet på www.europaddlepass.com

Vi laver havkajakkurser, fordi vi synes det et sjovt. Det vi tjener investerer vi i nyt udstyr. Derfor arbejder vi med hurtige og sikre kajakker bl.a. i glasfiber og PE. Derfor er rotøjet og andet udstyr du låner på kurset i tip top stand. Derfor kan vi også tillade os at arbejde med små hold. Læst evt. anbefalinger fra nogle af vore kursister her

Vi gør noget for din Sikkerhed for en sikkerhedsskyld!

Din sikkerhed ligger os meget på sinde. På kurser i Trekantens Kajakskole, har vi 3 fokuspunkter: Sikkerhed, sikkerhed, og ja, – sikkerhed!

På vore kurser er antallet af Havkajakinstruktører altid tilpasset det akutelle deltagerantal. Den hovedansvarlige instruktør har altid minimum en Hav-2 Instruktøruddannelse og er eksamineret af DKF. Hjælpeinstruktøren vil som minimum have kvalifikationer, der svarer til det niveau, som oplæringen vedrører.

Instruktører

Vi opfylder følgende krav til den hovedansvarlige instruktør er:

  • Gyldigt opdateret 8 timers førstehjælpsbevis.
  • Arbejdes der i svømmebad med bassindybde over 1½ meter, skal der foreligge et gyldigt Bassinlivrederbevis.
  • Derudover er der, jf. Sikkerhedsinstruksen, krav om hvilket sikkerhedsudstyr, instruktøren skal medbringe på vandet. Det er f.eks. mobiltlf., nødblus, trækline, 1. hjælps udstyr m.v.

Instruktørtemaet er vant til at ro året rundt og træner løbende i at kunne håndtere skarpe situationer – også i hårdt vejr.

Sikkerhedsinstruks

For alle vore kurser udarbejder vi en sikkerhedsinstruks. Sikkerhedsinstruksen giver dig et overblik over, hvordan vi arbejder med sikkerheden, og vil altid være tilgængelig for dig under kurset.

Sikkerhedsinstruksen forklarer, hvad vi som arrangører, og ansvarlige for sikkerheden, har gjort for at gøre sejladsen sikker. Deltager du i et Begynderkursus f.eks. IPP 1 + 2, foregår alt sejlads langs kysten tæt på land.

Vi gir dig lidt mere…

Overnatning – nemt og bekvemt

På et intensiv kajakweekend kursus er det vigtig med mad og hvile. De fleste kurser afholdes med udgangspunkt fra en campingplads, hvor det er nemt at overnatte i telt, campingvogn eller hytte. Du bestiller og afregner selv evt. overnatning med campingpladsen. På kursus sted Limfjorden ved Handbjerg kan du overnatte ganske gratis i eget telt hos Kajak Freak.

Kursusoversigt

"Jeg giver 10 ud af 10 og vil anbefale jeres kurser til enhver.
Det var et super kursus, der var veltilrettelagt, veldisponeret og velafviklet. I er begge to professionelle, erfarne, dygtige og tillidsvækkende personer. Man føler sig straks godt tilpas i jeres selskab og I formår at indgyde både tro, mod og motivation på at man kan klare udfordringerne. I har en meget behagelig og konstruktiv måde at undervise og formidle på - både i teorilokalet, på vandet og i jeres måde at give feedback på. I er et godt makkerpar, der supplerer hinanden. I har humor og I skaber en rar atmosfære som giver et perfekt læringsmiljø."
Hanne Neumann, Odense Havkajakklub
"I rammer det ideelle toppunkt mellem det kommercielle og de dygtige, glade amatører, der brænder for at formidle deres passion til andre."
Jesper Berth, Nyborg
"Også via de mails jeg sendte, kom der hurtige og præcise svar, og igen krydret med din passion for det at sejle havkajak. Det samme med informationsbreve - præcise - der er styr på tingene."
Paul Blond, Løsning
"Desuden var jeg overrasket over standarden af udstyret. Jeg synes hjemmeside, tilmelding, responstid, udstyr og afvikling af kursus har været i top."
Jesper Berth, Nyborg
"Jeg læste forskellige tilbud via internet - valget blev Trekantens Kajakskole - fordi jeg følte jeg her fik den bedste instruktion."
Jes Peter Jessen
"Det har været en fornøjelse, meget lærerigt og inspirerende at have jer som undervisere på kurset. Det har også givet mod på mere!"
Claus Tønder Jensen
"Men med stor empati og pædagogisk sans blev jeg så at sige "ført" igennem det hele - med en god blanding af omsorg, kompetence og humor."
Elin Skoven
"Jeg synes at informationen før kurset var yderst personlig og til topkarakterer og dejligt at det kunne lade sig gøre at komme med på kursus i juni da kurset i maj blev aflyst pga. corona. Jeg fandt kurset på nettet og troede at det var her min veninde var på kursus. Det var det så ikke. Men skønt sted at sejle kajak og med gode muligheder for at tilrettelægge i forhold til vind, som vi jo også gjorde. Perfekt vejr. Fuldstændig fantastisk instruktør. Michael er en yderst behagelig og dygtig, stille og rolig og tålmodig instruktør. Han skal ha top karakter!"
Connie Langvad