Sensommer havkajak weekend i september til skønne Djursland

Havkajaktur IPP 2 og IPP 3 niveau

Vi skal udforske halvøen, hvor Ebeltoft er beliggende (Hasnæs – Ebeltoft Odde) med mål om på én af turene at nå ud og omkring øen Hjelm. En af Rofællesskabets medlemmer har venligst stillet sit sommerhus til rådighed som udgangspunkt for weekenden beliggende ved Boeslum Strand. På en 1400 m2 stor grund, kan vi slå vores telte op, og benytte husets faciliteter og grill på terrassen. Enkelte kan også sove indendørs. Vi laver ture kystnært på IPP 2 niveau. Turen til Hjelm vil kræve at man er på IPP 3 niveau. Alle ture er selvfølgelig meget vejrafhængig, men med sommerhusets fine beliggenhed er det nemt at køre til den modsatte side af halvøen, hvis der viser sig at være enten for meget eller for lidt vejr til de planlagte ture. Hassensør (sydøst hjørne) er et fixpunkt for kajakroere, det er her man skifter kurs fra syd-sydvest til vest når man kommer nord fra. Strøm og bølger brydes her så kajakken kan komme op og ”danse”. Herfra kan krydset til Hjelm også tages. En Catlink bølge kan give ekstra bonus!
Et spændende stykke Danmarkshistorie har udspillet sig på Hjelm som i sin tid var Norsk og hvor Rane Johnson, der var dømt fredløs i Danmark, fik sin base. Han satte et fyrtårn, så Nordmændene kunne finde vej og derfor siger den gamle folkevise at “Hjelm har fået horn”. Der findes stadig mønter på Hjelm efter Rane’s omfattende produktion af falske mønter.
Så tag med til en rigtig spændende kajakweekend og et flot hjørne af Danmark.

 

Syddjurs Kommune har lavet en Havkajakrute, som du finder kort til her: https://www.syddjurs.dk/Portaler/Borger/Kultur%2bog%2bFritid/Materiale_kulturfritid/Files/kajakkort%2b2012
Fredag aften d. 6. – søndag d. 8. september 2019
Egen fortæring under turen. Der kunne måske arrangeres noget fælles grill mad til lørdag aften.
Sommerhuset er åben fra fredag kl. 16 – søndag kl. 18.
Turleder IPP 2 turene Mikakel Betzer hjulpet af Marianne Maas

Turleder IPP 3 turene Kim Have-Hansen hjulpet af Karsten Ydegaard

Tilmelding til bent@trekantenskajakskole.dk

Turene gennemføres ved min. 8 deltagerer ex. turledelsen

Djursland