Silkeborg rundt maj 2023

Vi starter i den nordlige ende af Almindesø,  Danmarks måske reneste sø. Vi skal finde odderpassagen inde i sivene, et rør med lavt vand, der går under Horsensvej for at kommer ind i Vejle sø, en rolig sø uden motorbåde. Fra der finder vi passagen ind i Brassø og derefter rundt om Kongsholm Ø. 

En del trafik kan forekomme fra nu af, så vi skal vise hensyn

Vi tager et smugkig ind i “Brillerne”/Avnsø via endnu en lille passage. I Avnsø er der meget fredelig og rolig også uden motorbåde.

Herefter tager vi Remstrup Å, medstrøm i ca 3km op til Silkeboeg Centrum. Der en helt specielt stemning i denne å løbs strækning. Også her kan der være trafik.

Halvvejs efter ca. 7km sejllads stopper vi ved Silkeborg centrum hvor Hjelen også ligger til kaj og indtager lidt mad. Her er der også toiletter ovre på den anden side.

Efter pausen skal vi igennem slusen for at komme om på Silkeborgs Nordlige side hvor vi skal igennem Silkeborg Langsø. Hvis vejret er rigtig varmt kan man få en forfriskende kølig brise under det store springvand ude på søen.

Efter ca 3,5 km på Langsø skal vi igennem Lyså, en lille hyggelig å der vil fører os om i den sidste sø før slutpunktet nemlig Ørnesø.

Efter ca. 14 km trækker vi kajakkerne på land og bilerne skal hentes til fods.

Der er ca. 1 km om til bilerne. 

Jer der kører HUSK at medbringe alm sko.

– Husk 25,- (mobilpay) til Danmarks eneste sluse inde ved Silkeborg Centrum.

– Medbring badetøj hvis du skal have en dukkert i Almindesø efter turen.

Turen er for alle med IPP 2 niveau – 14 km på ca 4,5 time incl. pauser.

Roligt vand på søerne og medstrøm på Remstrup Å. Efter pausen vil der kunne forekomme modvind hvis vinden er stærk fra vest.

Mandag, d. 29. maj 2023 – (2. Pinsedag).

Turleder Bent K. Thomsen – guide Lars Siersbæk Larsen.

Tilmelding til bent@trekantenskajakskole.dk

Tilmeldingsfrist 14. maj efter “først til mølle”.